Koeraga muuseumi Millisesse muuseumi lubatakse neljajalgse sõbraga?

Copy
Andke koerale aega uue keskkonnaga harjuda.
Andke koerale aega uue keskkonnaga harjuda. Foto: Rasmus Kooskora

Muuseumikaardiga on kogu Eestis liitunud 60 koerasõbralikku mäluasutust, millest viis asuvad Pärnumaal. Eriti vahva on selline võimalus suvisel ajal, mil peredel puhkuste aeg ja ringisõitmist tavalisest enam.

Pärnumaal saab oma kutsa kaasa võtta Kurgjale Carl Robert Jakobsoni talumuuseumisse, Kihnus Linakülas vanas koolimajas tegutsevasse Kihnu muuseumisse, Audru muuseumisse ja Tori hobusekasvandusse ja Pärnu linnas uue kunsti muuseumisse. 

Pärnumaal saab oma lemmiku muuseumisse kaasa võtta näiteks Kurgjale Carl Robert Jakobsoni talumuuseumisse.
Pärnumaal saab oma lemmiku muuseumisse kaasa võtta näiteks Kurgjale Carl Robert Jakobsoni talumuuseumisse. Foto: Rasmus Kooskora

Neid muuseume külastades ei pea koera koju kurvastama jätma, samuti ei tule ühelgi pereliikmel muuseumi ukse taga koera valvata.

Muuseumis tuleb koeral kohaneda uute lõhnade, inimeste ja kogemustega, millega ta harjunud pole. 

Ehkki pole teaduslikult kinnitatud, kas muuseumis käimine mõjub koerale niisama positiivselt kui inimesele, on see suurepärane võimalus suvel oma neljajalgse sõbraga kvaliteetaega veeta.

Kert Kask, muuseumikaardi juht


Koertekoolitaja Urve Lageda soovitab enne muuseumikülastust varuda aega, et koer saaks uue keskkonnaga harjuda. “Tehke külastuse ajal vajadusel pause. Lemmikul võiks olla kõht pigem tühi, et teda vajadusel maiusega meelitada,” soovitas koolitaja.

Eestis pääseb muuseumikaardiga 60 koerasõbralikku muuseumi.
Eestis pääseb muuseumikaardiga 60 koerasõbralikku muuseumi. Foto: Rasmus Kooskora

​Enne külastust tasub end kurssi viia muuseumi eeskirjaga. Mõnes mäluasutuses on lubatud vaid sülekoerad või ainult rihmas-kotis koerad. Mõni muuseum lubab koeri vaid teatud näitustele ja hoonetesse. Nagu kahejalgsedki peaksid koerad hästi käituma ega tasu unustada, et muuseumiski on koerad omaniku vastutusel.

Pärnumaal saab koeraga külastada kuut muuseumi.
Pärnumaal saab koeraga külastada kuut muuseumi. Foto: Muuseumikaardi Kuva

"Koerad on normaalne osa meie igapäevaelust. Ehkki pole teaduslikult kinnitatud, kas muuseumis käimine mõjub koerale niisama positiivselt kui inimesele, on see suurepärane võimalus suvel oma neljajalgse sõbraga kvaliteetaega veeta," arvas muuseumikaardi juht Kert Kask.

Muuseumikaardiga liitunud koerasõbralike muuseumidega saab tutvuda kodulehel muuseumikaart.ee/koerad.

Tagasi üles