Kooliaasta alguses võib Pärnus bussiga tasuta sõita (1)

Copy
30. augustist 4. septembrini ja 22. septembril saavad kõik Pärnu linnabussides sõita tasuta. 
30. augustist 4. septembrini ja 22. septembril saavad kõik Pärnu linnabussides sõita tasuta. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus otsustas, et 30. augustist 4. septembrini ja 22. septembril saavad kõik Pärnu linna bussiliinide kasutajad sõita tasuta. Tasuta sõidu võimalus avaneb igal nimetatud päeval kell kolm varahommikul ja lõpeb järgmisel päeval kell 2.59. 

Abilinnapea Irina Talviste sõnutsi on tasuta ühistranspordi pakkumine õppeaasta alguse puhul kujunenud Pärnus traditsiooniks, et uued õpilased saaksid mugavalt bussiliiklusega tutvuda ja vanemad tutvustada lastele nende igapäevast kooliteed. Samuti langevad need päevad kokku Jüri Jaansoni kahe silla jooksu ja 22. septembril tähistatava rahvusvahelise autovaba päevaga. “Propageerime tasuta bussisõiduga ühistransporti kui loodussäästlikumat liikumisviisi ning pöörame tähelepanu harrastusspordi ja füüsilise aktiivsuse olulisusele,” rääkis Talviste. 

Kuigi bussikaardi valideerimine tasuta sõidu ajal on soovituslik, kaardilt raha maha ei võeta. Bussijuhid ei müü sellal pileteid ja perioodipiletite kehtivusaeg ei pikene tasuta sõidupäevade arvelt. 

Tasuta bussisõit kehtib ainult Pärnu linnaliinidel. Linnalähiliinidel nr 38, 39 ja 40 tuleb pilet endiselt osta. 

Tagasi üles