Turvakodu elanikud maksid neid abistava ühingu olematusse remondifondi tuhandeid eurosid (3)

Copy
Mihkli majutusüksuse elanikud ei ole rahul, et pidid aastaid maksma kinni ka supiköögi tarvis kulunud elektri ning kogusid salapärasesse remondifondi, millest nüüd ei tea keegi midagi. 
Mihkli majutusüksuse elanikud ei ole rahul, et pidid aastaid maksma kinni ka supiköögi tarvis kulunud elektri ning kogusid salapärasesse remondifondi, millest nüüd ei tea keegi midagi. Foto: Urmas Luik

Kodutuid abistav mittetulundusühing Pärnu Horisont kogus aastaid Mihkli tänava turvakodu elanikelt remondifondi raha. Niigi peost suhu elavad inimesed maksid üürile lisaks 40 eurot kuus väidetavalt "fassaadi renoveerimise kogusse". Nüüd pole uut fassaadi, ühingut ega enam elupaikagi.

Sellest, kui Pärnu linnavalitsus Horisondiga enne tähtaega lepingu lõpetas, on möödas pisut üle kuu. Mihkli tänava majutusüksuse verandal istub kolmapäeva ennelõunal kuus inimest. Nagu seltskond ise ütleb, istuvad nad sedasi koos iga päev, võtavad päikest ja räägivad juttu. Need päevad on nüüd loetud.

15. juulil, mil linn Horisondiga üürilepingu lõpetas, said elanikud teada, et pikka pidu Mihkli 2a majas neil enam pole. Hoone seisukord on halb, küttesüsteem amortiseerunud ja see ei ole enam köetav. Maja kolitakse enne uut kütteperioodi tühjaks.

Vähemalt viimased kuu aega koos istujatel on põletavaid teemasid, mille üle arutada. Mis edasi? Kuhu elama? Kas ikka kõik saavad linnavalitsuselt elamise? Ega ometi kodutute varjupaika pea minema? Miks ei saanud endine üürileandja maja fassaadi renoveeritud, koguti ju aastaid iga kuu 40 eurot remondifondi? Mis sellest rahast sai? Miks pidid nemad maksma kinni supiköögi tarvis kulunud elektri? Kas selle taga on saamatus või pahatahtlikkus?

Tagasi üles