KAART Kahe silla jooks muudab liikluskorraldust

Copy
Kahe silla jooks. 
Kahe silla jooks. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel muutub Jüri Jaansoni kahe silla jooksu tõttu Pärnu kesklinnas, samuti Papiniidu ja Pae tänaval liikluskorraldus.

Reedel hakati Endla teatri ja Kesklinna silla vahelisel alal võistluskeskust ehitama. Endla-esine parkla ja silla parkla on alates 30. augusti kella 12st kuni 1. septembri kella 17ni suletud.

30. augusti kella 18st 1. septembri kella 17ni kehtib ajutine liikluskorraldus, mil Kesklinna silla liiklus kulgeb Laia tänava kaudu ning Akadeemia tänav on silla ja Rüütli tänava ning Vee tänav Pika ja Laia tänava vahel suletud. Mõlema suuna ajutised bussipeatused on sel ajal viidud Laiale tänavale kontserdimaja juurde.


Kesklinna sild suletakse stardi ajaks pühapäeval, 1. septembril 11.45–12.15. Sel ajal saab üle jõe Papiniidu silla kaudu.

31. augustil ja 1. septembril on ajutiselt raskendatud kohalike elanike ligipääs Vallikääru kesklinnapoolsesse serva (Õhtu, Rüütli, Kalda tänav). Kohalikud pääsevad piirkonda Rüütli tänava ja Akadeemia ristmikult, kuid liiklemine sõiduautodega Õhtu ja Kalda tänaval laupäeval 21–21.30 ja pühapäeval 12.30–14.30 ei ole jooksjate finišeerumise ajal võimalik. Jooksu korraldajad soovitavad sõiduautoga liikuma pääsemiseks kasutada parkimiskohti, mis jäävad elamukvartalist väljapoole või asuvad Õhtu põigu ja Vana-Tallinna tänava ääres.

Kolmanda silla ehituse tõttu tuuakse 1. septembril rada Vingi ja Laia tänava kaudu Kesklinna silla juurde, mistõttu piirkonnas on palju liikumist. Jooks mõjutab Vingi tänava elanike ja Laia tänava äride klientide juurdepääsu ja nõuab nii osalejatelt kui liiklejatelt kõrgendatud tähelepanu.

Papiniidu ja Pae tänava ajutine liikluskorraldus kehtib 1. septembril 8–16. Sel ajal on raskendatud juurdepääs Sillakeskuse ja Bauhofi juurde. 

Tagasi üles