Luitejooksu võidud jäid pärnakaile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luitejooksu ligi viiekilomeetrisele distantsile startis pühapäeval 314 jooksjat.
Luitejooksu ligi viiekilomeetrisele distantsile startis pühapäeval 314 jooksjat. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval Pärnumaal Rannametsas viiendat korda toimunud Kahe Silla klubi korraldatud luitejooks meelitas kohale rekordarvu tervisesportlasi, samal ajal jäi nii meeste kui naiste arvestuses võit pärnakaile.

Teist aastat järjest võitis luitejooksu Pärnust pärit Roman Fosti. Võitja ajaks mõõdeti sedapuhku 17.07,4, selgus Kahe Silla klubi kodulehelt internetis. Talle järgnesid Tartumaalt pärit Hasso Paap kümnesekundilise ja Ida-Virumaa jooksumees Deniss Košelev juba rohkem kui minutilise kaotusega.

Naiste arvestuses võidutses üldarvestuses 36. koha saanud pärnakas Birgit Pihelgas, kes läbis ligi viiekilomeetrise distantsi ajaga 21.36,6. Talle järgnesid naiste arvestuses Ksenia Savtšenko Ida-Virumaalt ja Kaidi Keir Kukk Pärnumaalt.

Jooksjate nimekirjast leidis mitu kohalikku omavalitsustegelast. Pärnu maavanem Andres Metsoja pälvis 314 jooksja konkurentsis ajaga 22.52,3 56. koha ja Pärnu abilinnapea Meelis Kukk oli maavanemast kaks sekundit kehvema ajaga kaks kohta tagapool. Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo oli jooksjate rivistuses 291.

Koos tütrega jooksis luidetel kulgenud raske metsaraja läbi sõudelegend Jüri Jaanson. Jaanson võttis jooksu ilmselgelt kergelt ja seetõttu kõrgemate kohtade pärast sedapuhku ei heidelnud.

Ainsa Pärnu Postimehe esindajana osales luitejooksul Andris Tammela, kes sai oma elu esimesel tervisejooksul 160. koha ajaga 28.27,0.

Jooksjate kõrval startis raskele rajale 163 tervisekäijat ja eelnevalt toimunud lastejooksudes lõi kaasa 85 väikest spordisõpra.

4-6aastaste poiste seas võidutses Riko Mattias Pelisaar ja niisama vanade tüdrukute seas Iiris Toomesoo. 7-9aastaste poiste parim oli Raimond Uibo ja tüdrukutest Paula Kübar.

Teist korda toimus Rannametsa terviseürituse raames koerte luitekross, millel osales 41 neljajalgset koos peremehega.

Kõige kiiremini, ajaga 21.22 läbis raja Ott Reppo koos oma neljajalgse sõbraga.

Enne pühapäevast üritust otsis oma koertele jooksjaid Pärnu kodutute loomade varjupaik. Varjupaiga juhataja Anni Kaiste teatel osales tänu vabatahtlikele koertekrossil kaks varjupaiga neljajalgset. Nii said Ülle Pae ja tema kaaslane Kerttu oma vanuseklassis kolmanda ning Laura-Liis Piigert ja Pätu oma vanuserühmas teise koha.

Rannametsa luitejooks on Pärnu Kahe Silla klubi kolmikürituse esimene etapp. Sarja kuuluvad veel tänavu septembri alguses toimuv Jüri Jaansoni kahe silla jooks ja oktoobri teises pooles toimuv kahe staadioni jooks.

Luitejooksu finišiprotokolli leiab Kahe Silla klubi kodulehelt internetis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles