Tervise Paradiisi valveinstruktoreid koolitas merepäästja (2)

Copy
Terje Lemmik töötas PPA merepäästja ameti kõrvalt Tervise Paradiisis valveinstruktorina.
Terje Lemmik töötas PPA merepäästja ameti kõrvalt Tervise Paradiisis valveinstruktorina. Foto: Jüri Looring

Mitu aastat Tervise Paradiisis töötanud politsei- ja piirivalveameti (PPA) merepäästjale Terje Lemmikule tuli valveinstruktorite vähene oskuste pagas omal ajal üllatusena, mistõttu käis ta ise välja, et võib neid koolitada.

Veekeskuse juhataja Karl-Erik Kõrge rääkis kohtusaalis, et valveinstruktorite sobivust hindab Gert Kuusik, kellel on ligemale 20aastane kogemus. Kõrge kirjeldas, kuidas uute töötajate puhul teeb Kuusik neile katsed, kuid need on aja jooksul muutunud. Kui varem testiti ujumisoskust ja paluti töölesoovijal nelja meetri sügavusest basseinist asju ära tuua, siis nüüd on katsed leebemad. Testitakse, kas inimene suudab üldse minna niivõrd sügavasse vette. Leevendust põhjendatakse rõhu talumisega.

Instruktorite koolitus pole seadusandlusega määratud, vaid Kõrge sõnutsi nende enda otsustada ja teha. Koolituskava paneb ta kokku  personaliosakonnaga. Praegu tehakse koolitusi kord kvartalis, välja arvatud suvel. Koolitajad on Kõrge jutu järgi erinevad. Ta tõi näite, et koroonaajal tegi koolitusi nende endi töötaja Terje Lemmik.

Tagasi üles