Tervise Paradiisi vaneminstruktori arvates poleks isegi tema suutnud antud olukorras uppujat päästa (1)

Copy
Tervise Paradiisi vaneminstruktori Gert Kuusiku sõnutsi juhtus õnnetus mitme asjaolu kokkusattumise tõttu.
Tervise Paradiisi vaneminstruktori Gert Kuusiku sõnutsi juhtus õnnetus mitme asjaolu kokkusattumise tõttu. Foto: Mailiis Ollino

Kui mullu 11. märtsil uppus Tervise Paradiisis nelja meetri sügavuses basseinis 27aastane Kristjan, jälgis parasjagu basseini läheduses veekeskuses toimuvat sealne administraator, kelle Tervise Paradiisi vaneminstruktor Gert Kuusik oli valveinstruktorit asendama määranud. Kuusik tõdes kohtus risküsitlusel, et ta pole kindel, kas tema suutnuks sellises olukorras inimese elu päästa. Hoolimata sellest, et tal on 19 aastat instruktori staaži.

Pärnu maakohtu Kuninga tänava kohtumajas Tervise Paradiisi mulluse uppumissurma kriminaalasjas, kus Kuusikut ja osaühingut Tervise Paradiis süüdistatakse surma põhjustamises ettevaatamatusest, on nüüdseks kõik dokumendid uuritud ja tunnistajad üle kuulatud. 

Kui möödunud nädalal esitas oma tõendeid ja kutsus tunnistajad kohtusse prokurör Olgerd Petersell, siis sel nädalal said oma tõendeid ja eksperte kohtulikku uurimisse kaasata Tervise Paradiisi kaitsja Stella Veber ja Kuusiku kaitsja Margus Arvisto.

Tagasi üles