Autokütuste müüjad tõstsid bensiini hinda 30 sendi võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Toomas Huik.

Autokütuste jaemüüjad Neste, Olerex, Alexela ja Statoil tõstsid kolmapäeva õhtul ja neljapäeva hommikul bensiini hinda 30 sendi võrra liitri kohta.


Uue hinnakirja kohaselt maksab Neste automaattanklates bensiini 95 liiter 12.60 krooni. Diislikütuse hind Nestes ei muutunud.



Olerexi kiirjaamades maksab bensiin 95 pärast hinnatõusu 12.60 krooni ja bensiin 98 13.10 krooni liiter. Talvise diislikütuse hind ei muutunud.



Olerexi turundusjuht Antti Moppel ütles, et vaatamata laialt levinud arvamusele, et nafta hind ei ole tõusnud, on hinnatõusu taga siiski nafta kallinemine Euroopas.



"Kui USAs maksab nafta 36 dollarit barrel, siis Põhjamere Brent, mis on aluseks Euroopa tehaste hinnakujundusele, maksab 45 dollarit barrel. Selline hinnavahe on märkimisväärne, sest ajalooliselt on nafta Euroopa toorainebörsil olnud odavam kui USAs," ütles Moppel.



Moppel lisas, et bensiini ja diislikütuse hinnavahe maailmas on hakanud vähenema. "Samas suunas liiguvad jaehinnad: kui eelmise aasta suvel oli bensiin 95 diislikütusest kahe krooni võrra odavam, on pärast tänast hinnamuutust hinnavahe vähenenud 70 sendile," ütles ta.



Alexela mehitatud tanklates maksab bensiin 95 12.80 krooni ning bensiin 98 13.30 krooni liiter. Diislikütuse hind neljapäeval ei muutunud. Automaatjaamades on kütuseliiter 20 senti odavam.



Statoili teenindusjaamades maksab bensiin 95 12.85 krooni, bensiin 95 Euro Ultima 13.10 ning bensiin 98 Euro Ultima 13.35 krooni liiter. Diislikütuse hind ei muutunud. Statoili automaatjaamades on kütuste hinnad 25 senti madalamad.



Viimati tõstsid autokütuse müüjad hindu 27. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles