Sindi kooli nimi jääb endiseks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi linna volikogu otsustas, et kohalik kool ei saa endale Johann Christof Wöhrmanni nime.
Sindi linna volikogu otsustas, et kohalik kool ei saa endale Johann Christof Wöhrmanni nime. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sindi linnavolikogu jättis täna õhtul napilt ühe häälega Sindi gümnaasiumi Wöhrmanni-nimeliseks muutmata.


Ühtlasi hääletasid volinikud kooli juurde kaugõppeosakonna loomise poolt ja sellegi poolt, et venekeelne kolmas aste ehk 7.-9. klass jääb gümnaasiumisse õpilaste vähesusest hoolimata alles.



Kooli nime muutmist Johann Christof Wöhrmanni nimeliseks Sindi gümnaasiumiks toetas seitse ja vastu hääletas kaheksa volikogu liiget. Võrreldes eelmise korraga oli uus nimi saanud toetajaid siiski juurde. Seega jätkavad eile ühiskonnaõpetuse tunnis pildile jäänud Mait Lohu (vasakul), Priit Muskat ja Sören Mäesalu õppimist Sindi gümnaasiumis.



Sindi linnasekretär Lia Oras möönis, et kuna väljapakutud uus nimi oli väga pikk ja raske kirjutada, pakkus ta enne arutamiseks välja oluliselt lühema variandi, Sindi Wöhrmanni gümnaasiumi, kuid sellist nime hääletusele ei pandud.



Venekeelse õppe 7.-9. klassi säilimise eest seisis volinike ees kooli õppealajuhataja Railja Muhhametzjanova ning sõna võttis üks mitmest istungile kohale tulnud vene lapsevanemast. Senisel kujul jätkamise poolt hääletas kaheksa inimest, vastu oli üks kohaletulnu ja erapooletuid viis.



Kaugõppeosakonna loomine gümnaasiumi juurde leidis kolmest punktist kõige suurema poolehoiu.



Seda toetas 12 ja erapooletuks jäi kolm volinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles