Õpilased võistlesid vene kultuuriloos

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedeni Pärnus kestva vene kultuuri ja keele festivali jätkuüritusena toimus linna keskraamatukogu saalis kultuuriloo viktoriin.

Läinud reedel korraldatud viktoriinist võtsid osa kõigi Pärnu linna gümnaasiumide, Pärnumaa kutsehariduskeskuse, Sindi gümnaasiumi seitsmeliikmelised võistkonnad, samuti Tartu ülikooli Pärnu kolledži ning politsei- ja piirivalve kolledži koondvõistkond – kokku kaheksa meeskonda.

Ettevalmistustöö viktoriiniks toimus Inga Manguse õpiku „Russkij jazõk: bõstro i uspešno“ ja interneti materjalide põhjal, teatas Pärnu linna vene keele kui võõrkeele aineühenduse juht Viive Korb.

Festival toimub Pärnu õppe- ja arenduskeskuse „Järeleaitaja“ ja vene keele aineühenduse koostöös. Ettevõtmise üks toetajaid oli Venemaa rahvuslik humanitaarülikool, mille rektor professor Nikolai Pokrovski isiklikult Peterburist kohale sõitis. Kaasa tõi ta hulga hinnalisi vene suveniire, mis viktoriini lõppedes osalejatele kingitusena laiali jagati.

Žüriisse kuulusid peale eelnimetatud professori Vene teatri näitleja Tatjana Manevskaja, Pärnu linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige Svetlana Tšipurina ja Pärnu keskraamatukogu töötaja Irina Golenkova.

Viktoriin koosnes 45 küsimusest, mille projektijuht Natalja Rafikova oli suurepäraselt slaididena koostanud. Kõik kulges tempokalt, samal ajal rõõmsas meeleolus, rääkis Korb. Kui žürii läks kokkuvõtteid tegema, tuli esinema Pärnu ühisgümnaasiumi 9. klassi õpilane Kristina Ristmäe ja laulis südamlikke laule vene keeles, saates end kitarril. Seejärel võttis ta aga kätte viiuli ning lood kõlasid niisama kaunilt.

Kokkuvõttes saavutas esikoha Koidula gümnaasiumi võistkond, kuhu kuulusid Gloria Pahk, Inge Pikkor, Kristina Poolak, Grit Arro, Erko Teor, Andreas Jürimäe ja Mark Bannikov (õpetajad Viive Korb ja Irina Mandrõko).

Teiseks tuli üllatuslikult Pärnumaa kutsehariduskeskuse võistkond (õpetajad Maie Jesjutina ja Rita Pillisner). Üllatuslikult seetõttu, et õpilased selles koolis vene keelt eelnimetatud õpiku järgi ei õpi. Õpilased valmistati õpetajate poolt viktoriiniks eraldi ette.

Kolmanda koha võitis Ülejõe gümnaasiumi võistkond (õpetajad Laine Lusik ja Anne Agasild). Ülejäänud tublid osalejad said tänukirja ning väikese kingituse.

Professor Pokrovski ja näitlejanna Manevskaja kiitsid meie õpilaste väga häid teadmisi. Neid rõõmustas sära, mis peegeldus õpilaste silmist. Samuti jäid nad väga rahule kogu ürituse ettevalmistuse ja korraldusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles