Gripp ei näita veel taandumismärke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune näeb A-gripiviirus välja viroloogialaboratooriumis.
Niisugune näeb A-gripiviirus välja viroloogialaboratooriumis. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Talvine haigestumine on Pärnumaal jätkuvalt kõrglainel ja eelmisel nädalal diagnoositi maakonnas viis A-gripi juhtumit.


Pärnu perearstikeskuse arst Mare Kerner ütles Raadio Pärnule, et gripp ei näita veel taandumismärke ja peale selle on liikumas para-gripi vorme.



Pärnu tervisekaitsetalituse juhtivepidemioloog Maie Köösel ütles Raadio Pärnule, et eelmisel nädalal haigestus Pärnumaal 654 inimest ülemiste hingamisteede haigustesse, neist 346 olid lapsed.



A-grippi diagnoositi eelmisel nädalal viiel inimesel, neist kaks olid lapsed. Seega on haigete arv nädalaga 128 inimese võrra kasvanud ja grippi haigestunuidki on rohkem, sest üle-eelmisel nädalal diagnoositi üks gripiviirus.



Kööseli sõnul ei saa epideemiast aga rääkida, tegemist on tavalise talvise haiguste kõrghooajaga, mis keskmiselt kestab neli nädalat.



Köösel ütles, et kuigi sel aastal leviv A-gripp on tavapärasest raskem vorm, pole Pärnumaal kedagi gripi või selle tüsistuste pärast haiglasse pandud.



Doktor Kerneri hinnangul on praegu küllalt palju tuulerõugetesse haigestunuid. Siiski on haiguse levimine praegusel aastaajal normaalne ja eelnevate aastatega võrreldes tuulerõugete arvu suurt kasvu täheldada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles