Pärnut läbib elektriautode maraton

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsustele jagatavad Mitsubishi i-MiEV elektriautod.
Omavalitsustele jagatavad Mitsubishi i-MiEV elektriautod. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reedel, 1. juunil stardib Tallinnast Monte Carlo poole elektriautode maraton, mille esimene etapp finišeerib Pärnus.

Esimesele etapile oodatakse osalema kõiki Eesti elektriautode kasutajad.

Tallinna-Pärnu etapil on kavas korraldada ka Mitsubishi elektriautode teatesõit. „Teeme üleskutse kohalikele omavalitsustele – üheksa esimesena registreerunud omavalitsuse meeskonda saavad asuda oma Mitsubishidega starti koos teiste maratonil osalevate autodega. Märjamaal toimub teatepulga üleandmine ja piloodid istuvad seal teise, neid ootavasse täis akudega Mitsubishi elektriautosse,“ rääkis ürituse peakorraldaja Monaco Vürstiriigi aukonsul Eestis Jüri Tamm. "Omavalitsuste Mitsubishid toimetab starti, vahefinišisse Märjamaal ja pärast võistlust tagasi koju Silberauto. Kaks Mitsubishit osalevad Tallinna-Pärnu etapil ilma vahelaadimiseta.“

Teatesõidule saab registreeruda alates esmaspäeva hommikust, saates taotluste aadressile info@electricmarathon.eu. Avalduses tuleb märkida võistlejate nimed, auto numbrimärk ja esindatava omavalitsuse nimi.

Parimad teatesõidus osalenud meeskonnad selguvad analoogselt Tallinna - Monte Carlo ralliga, kus võitjaks osutub kontrollaja ette sõitnud NULL-autoga kõige võrdsema aja saavutanud ekipaaž.

Elektriautode tähesõit kestab 10. juunini, läbides kümmet riiki ja 29 linna. Eelmise aastaga võrreldes on toimunud muutused marsruudis – Skandinaavia riikide asemel kulgeb tänavu maraton läbi Baltimaade ja Poola.

„Kõikides linnades võetakse meid vastu peaväljakul,“ ütles Tamm. „Kogu võistluse finiš ja auhinnatseremoonia toimub Monaco vürsti palee esisel väljakul, kuhu tavaliselt autosid ei lubata!“

Tamme sõnutsi suudavad maratoni korraldajad viia läbi Euroopa maksimaalselt kuus laadimisvajadusega sõidukit.

Maratoni raames toimub tänavu ka rahvusvaheline fotovõistlus, mille auhinnad paneb välja Pentax, kes ühtlasi on teist aastat järjest maratoni toetaja. Võistlus toimub kahes osas: professionaalide võistlus ja avalikkusele suunatud võistlus. Eesmärk on jäädvustada elektriautode maratoniga seonduvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles