Pärnumaa politsei tabas mõne tunniga 21 kiiruseületajat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eno-Gerrit Link
Copy
Politseiametnik kiirust mõõtmas. Foto on illustreeriv.
Politseiametnik kiirust mõõtmas. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnumaal tabati eilsel varem meedia väljakuulutatud politseioperatsioonil, mis oli käivitatud piirkiiruse ületajate tabamiseks, mõne tunniga 21 rikkujat.

Piirkiiruse ületamine kuulub koos joobes juhtimise, turvavarustuse mittekasutamise ja ebaõige pikivahega kõige ohtlikumate liiklusrikkumiste hulka, vahendasid ERRi teleuudised.

Pärnumaal Are vallas ei kiirustanud keegi, piirkiirus oli mõõtmispaigas 90 kilomeetrit tunnis. Sauga vallas 50 alas asi nii lihtsalt ei läinud, juba esimese tunniga jäi lubatud sõidukiiruse ületamisega politseinikele pihku kolm mootorratturit.

Sindi konstaablijaoskonna patrullpolitseiniku Keio Veensalu sõnul olid kaks neist Rootsi kodanikud, kelle sõiduki kiirus ületas lubatut 40 kilomeetrit tunnis.
 
Veensalu ütles aga, et tegelikult on liiklus siiski rahulik, põhjuseks tõenäoliselt nii see, et operatsioon oli avalikult teada, kui seegi, et eespool mõõdeti samuti sõidukiirust. "Rikkujad on meile maininud, et eespool on patrullid, ja nad on tänu sellele kiirust maha võtnud," märkis ta.

Pärnus Ehitajate teel, kus käib parasjagu tee-ehitus, peab autojuht olema väga tähelepanelik, sest ühes kohas on piirkiirus 30, mõnesaja meetri pärast 50 kilomeetrit tunnis, veidi maad hiljem tohib gaasipedaalile kõvemini vajutada ja 70ga sõita.

"Selle paaritunnise politseioperatsiooni jooksul tuvastas meie ekipaaž kuus kiiruseületajat, millest viis olid rohkem kui 21 kilomeetrit tunnis ületajad," rääkis Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Ege Vaabel.
 

Tagasi üles