Elektriautode maraton läbib homme Pärnut

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsustele jagatavad Mitsubishi i-MiEV elektriautod.
Omavalitsustele jagatavad Mitsubishi i-MiEV elektriautod. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Homme keskpäeval jõuavad elektriautode maratonil osalevad sõidukid Pärnusse Rüütli platsile, kus pärastlõunal antakse autodele start Pärnu-Riia etapile. Sõit lõpeb 10. juunil Monte Carlos.

Tallinnast stardi saanud autod saabuvad Pärnusse keskpäeva paiku ja need pannakse laadima Rüütli platsi äärde. Peale kümme päeva kestva ja läbi Euroopa kulgeva maratoni osavõtjate sõidavad elektriautodega etapil Tallinn- Pärnu Eesti sotsiaaltöötajad. Pärnu linna esindab sõidul Tammiste hooldekodu juhataja Riido Villup, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Elektriautode maratonralli peakorraldaja Jüri Tamme sõnul võeti teatesõidu formaat kavva, et anda ka linna-elektriautodele võimalus maratonil osaleda. „Eestis pole valmis laadimistaristut, et pisemad elektriautod, nagu Mitsubishi i-MiEV saaksid vahelaadimiseta sõita pikemaid distantse ja võistelda liikluses lubatud suurima kiiruse piirimail,“ ütles Tamm. „Kaks Eesti registrinumbriga Mitsubishi elektriautot võistleb Tallinna-Pärnu etapil ilma vahelaadimiseta“, lisas ta.

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi annab sündmusega seonduvalt lõuna vürst Federico Bianchile, ralli projektijuhile Vahemere regioonis, ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele.

Kella kahest alates on kõigil huvilistel Rüütli platsil võimalik moodsaid elektriautosid võrrelda väga vanade autodega - selle eest kannab hoolt Jüri Vaikjärv. Mudelautosid demonstreerivad samas Pärnu loodus- ja tehnikamaja noored autohuvilised.

Kell 14.30 on Rüütli platsil maratoni esimese etapi parimate autasustamine. Kõnelevad elektriautode maratoni peakorraldaja, Monaco Vürstiriigi aukonsul Eestis Jüri Tamm, Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes osaleb Tallinna-Pärnu etapil.

Kell 15 antakse Rüütli tänaval start etapile Pärnu-Riia. Stardiandjateks on Kivimägi, Pärnu teenekad füüsikaõpetajad Elmu Mägi ja Hans Soll, vanade autode asjatundja Jüri Vaikjärv ning Pärnu loodus- ja tehnikamaja noored mudelautohuvilised.

Tänavune elektriautode maratonralli Tallinnast Monte Carlosse toimub 1.-10. juunini ja läbib kümmet riiki ning 29 linna, sealhulgas selle aasta Euroopa kultuuripealinna Maribori Sloveenias.

Eelmise aastaga võrreldes on toimunud marsruudis muutused. Tänavu kulgeb maraton Skandinaavia riikide asemel otsemat teed pidi läbi Baltimaade ja Poola. Maratonralli finiš ja auhinnatseremoonia on Monaco vürsti palee esisel väljakul, kuhu tavaliselt autosid ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles