Eesti vanim puitmajatootja avas Pärnus uue tehase

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mateki uus tehas annab ettevõttele võimaluse tootmismahtu kahekordistada.
Mateki uus tehas annab ettevõttele võimaluse tootmismahtu kahekordistada. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti vanim puitmajatootja Matek avas eile Pärnus pidulikult oma uue tehasehoone, mis annab võimaluse tootmismahtu kahekordistada.

Matek on asutatud 1988. aastal, kui tollases Nõukogude Liidus hakati lubama ühisettevõtteid välisriikidega. Puitelementmajade tootja Mateki nime taga ilutsesid siis aastaid tähed SP, venekeelsete sõnade sovmestnoje predprijatije  - ühisettevõte - esitähed. Ühisfirma oli Soomega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Nüüd on Matek juba aastaid täies mahus Eesti perefirma. Puitmajad ja muud hooned projekteeritakse, detailid tehakse tehases valmis ja monteeritakse tellitud paigas.

Matekis on 100 töötajat, peamiselt lähevad majad ja muud hooned ekspordiks Norrasse, Rootsi, Saksamaale, Taani ja veel paljudesse teistesse riikidesse. Uus tehas võimaldab mõne aja möödudes töötajaid juurde palgata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles