Pärnu kesklinnas avaneb üllatuspurskkaev

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskraamatukogu ees avatakse uus purskkaevu installatsioon. Foto on illustreeriv 2009. aastast.
Keskraamatukogu ees avatakse uus purskkaevu installatsioon. Foto on illustreeriv 2009. aastast. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Neljapäeval saab sümboolse avalöögi tänavune veefestival „Watergate“, kui koostöös aktsiaseltsiga Pärnu Vesi ja AHHAA teaduskeskusega avatakse Pärnu keskraamatukogu ees kaheks nädalaks ajutine purskkaev.

Festivali „Watergate“ peakorraldaja Priit Valkna teatel on neljapäeval kell 13.30 keskraamatukogu ees avatav purskkaev väga huvitav ajutine ehitis, mis on üheaegselt nii kunstiteos kui installatsioon.

„Sümboolselt avab purskkaev ka nädalavahetusel toimuvad Pärnu Vee päevad, mis kujutavad endast veekonverentsi,“ seletas Valkna.

Raamatukoguesine purskkaev jääb linnarahvale nautimiseks veefestivali lõpuni. „Watergate“ toimub tänavu 21.-24. juunini.

Nelja päeva sisse mahuvad kaluripaatide maailmameistrivõistlused ja aeru- ning sõudepaatide muinastule regatt, mis kulmineerub suve avamise kontserdi ja Pärnule suvepealinna üleandmisega. Samuti saab uudistada sõjalaevu.

Festivali põhipäeva, 22. juuni kontserdil „Tippude paraad“ astub Vallikääru suurel vabaõhulaval üles eesti poppmuusika esilaevastik: Ott Lepland, Tanel Padar, Marko Matvere, Ivo Linna, Liis Lemsalu, Maarja ja Hardi Volmer koos Singer Vingeriga.

Enne peakontserti võib osaleda „Watergate'i“ tervisekõnnil. Pärast võidupäeva paraadi 23. juunil toimub iseehitatud veesõidukite paraad Pärnu jõel ja jaburate militaarsõidukite ujuvnäitus.

Festivali lõpetab kontsert ja paadipõletamine
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles