Pärnu alustas pensionäridele 500kroonise toetuse maksmist

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Pärnu linna eelarvest, kuhu pensionäride toetuseks on planeeritud kuus miljonit krooni, saab tuge ligemale 12 000 pensionäri.


Hinnatõusu kompenseerimiseks riikliku pensioni saajatele makstav toetus Pärnu linnas on 2006. aastast püsinud stabiilne – 500 krooni.



Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Aika Kaukveri andmeil tehti selle aasta esimesed ülekanded 23. veebruaril.



“Esimeses järjekorras said toetuse kätte need eakad, kes olid avaldanud soovi saada raha oma pangakontole. Neid oli ligi 10 300,” märkis Kaukver.



Märtsikuu pensioniga saavad toetuse need pensionärid, kes soovisid oma 500 krooni koos pensioniga kojukande kaudu. Neid on Pärnus ligemale 200.



Maksmist ei ole alustatud vanuritele, kes pole linnavalitsusele teada andnud, mil viisil nad soovivad toetuse kätte saada. Varasematel aastatel oli toetuse väljamaksmine seotud pensioni väljamaksmise viisiga, mis paljudel on nüüd muutunud.



Sotsiaalosakond tegeleb nende inimeste andmete kontrollimisega ja kui on selgunud, kuhu toetus maksta, saavad needki pensionärid oma raha kätte.   



Statistikaameti andmetel muutus tarbijahinnaindeks mullu üle-eelmise aasta keskmisega võrreldes 10,4%.



2008. aastal oli kaup aasta varasemaga võrreldes 9,3% kallim, sealhulgas toidukaup 14,7% ja tööstuskaup 5,1%. Teenused kallinesid aastaga 12,3%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles