Pärnumaal süttis elektriposti otsas kurepesa

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurepesa. Pilt on illustratiivne ega ole antud sündmusega seotud.
Kurepesa. Pilt on illustratiivne ega ole antud sündmusega seotud. Foto: Urmas Luik

Reede õhtul käisid päästjad Saarde vallas Väljaküla külas, kus elektriposti otsas oli lühisest süttinud kurepesa.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink rääkis, et päästjate kohale jõudes oli kurepesa kohal paksult suitsu ja kohati võis leeki näha.

Kurepesas oli kolm lennuvõimetut poega. Üks neist kukkus enne päästjate appijõudmist pesa otsast alla ja hukkus. Päästjad tõid teised kaks linnupoega redelit kasutades posti otsast alla ja kustutasid pesa.

Üks päästetud kurepoegadest sai leekides viga, teine kõrvetas vaid sabasuled. Kogu päästeoperatsiooni jälgis õhust juhtunut üks vanadest kurgedest.

Päästjad teavitasid viga saanud lindudest keskkonnainspektsiooni. „Et lindudele järeletulemine võttis aega, viisid päästjad kurepojad senikauaks komandosse,“ rääkis Trink.

Keskkonnaameti loomade rehabilitatsiooni spetsialisti Kadri Veski sõnutsi oli üks nende hoole alla sattunud kurepoegadest saanud põletushaavu ja tuli „magama panna“. „Temast poleks enam korralikku elulooma saanud,“ selgitas ta. Teine kurepoeg kasvatatakse üles ja lastakse hiljem loodusesse vabaks.

Veski teatel on Nigula metsloomade rehabilitatsiooni keskuses praegu kokku viis hoolealust: üks kakk ja neli kurepoega.

Täna varahommikul käisid päästjad kurepesa kustutamas Järvamaalgi, kus Särevere alevikus oli süttinud elektriposti otsas asuv pesa. Selles linde polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles