Rääma pargis pesitsevad kakud

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Lõppeval nädalal on Pärnus Rääma pargi puudel märgatud kakke, kes endast kriiskava häälitsemisega märku annavad. Alar Joa, kel õnnestus linnud ka pildile saada, räägib, et on pargis viimastel päevadel näinud vähemalt kahte kakku, kellest üks on tõenäoliselt poeg.

Keskkonnaameti looduskaitsebioloogi Jaak Tammekännu jutu järgi ongi praegu parim aeg kakkude nägemiseks. Linnud, kes tavaliselt inimese silma alt ära püüavad hoida, õpetavad praegu oma poegi lendama ja on rohkem liikvel kui tavaliselt. Noorlinnud kipuvad valjemalt häälitsema, seega on neid hääle järgi lihtsam leida.

Äärelinna parkides on Tammekännu kinnitusel kakud tavalised, harilikult pesitsevad seal kõrvukräts ja kodukakk. Kõrvukräts, kelle pead ehivad sulgedest „kõrvad“, armastab teha pesa mahajäetud varese- ja oravapesadesse. Kodukakk aga eelistab pesapaigana puuõõnsusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles