Linnutee Cremo asub kadakate vahel

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Taul

Üks ristmikule seatud teeviitadest näitab, et Pärnusse jääb 83 kilomeetrit, teine osutab Martna peale. Ristmik on Läänemaal ja kohe selja taha jääv asfalt viib Haapsallu.

Martna tee osutub aga rallirajaks, sest sirget lõiku sellel hullusti tolmaval laial kruusalindil pole, küll on pimekurv kinni pimekurvis.

Aga annab minna veel huvitavamaks: kui sadakond meetrit pärast Martnast ja Kirnast läbisõitmist Uueküla bussipeatusest paremale keerata, on puudest ahistatud ussina siia-sinna siuglev tee üksnes ühele autole sõita.

Majad on tee ääres hoolitsetud ja hoovid korras. Rääkimata kilomeetri sõidu järel pilgule avanevast raudaiaga ümbritsetud ühekorruselisest uushoonest kesk kadakaid.

See ehitis peabki vuntsitud olema, sest tegemist on Linnutee krematooriumiga. Majaga, kus läinud aastal tööd alustanud Linnutee Cremo OÜ on juba tuhastanud kümneid maise tee lõpuni käinud inimesi ja hulga lemmikloomi. Ja olgu kohe öeldud, et eri kolletes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles