Kuumalained tõstavad Pärnu veetarvet

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AS Pärnu Vee veetöötlusjaama andmete põhjal tõuseb ilusatel suvepäevadel Pärnus tsentraalse kraanivee tarbimine peaaegu viiendiku võrra.

Läinud nädalavahetusel, kui kuum ilm täitis Pärnu keskranna päevitajatega ja linna saabus hulganisti turiste, nii et löödi tänavusi siinsete suvitajate rannarekordeid, tuli veetöötlusjaamas linna tsentraalsesse veevärgisüsteemi pumbata keskeltläbi 50 kuupmeetrit vett tunnis rohkem kui tavalisel suvisel ajal.

Veetöötlusjaama töötajad võrdlesid täpsemalt veevärki pumbatava tarbevee hulka läinud laupäeval, 28. juulil sellest nädala varasema laupäevaga, 21. juuliga.

“Keskmine tarbimine oli läinud laupäeval 18–24 ligikaudu poolsada kanti suurem kui nädal varem,” teatas Reiu veetöötlusjaama juhataja Kaupo Mõttus. “Maksimumkogus vett on tänavu suvel pumbatud veevärgisüsteemi 28. juuli õhtul kella 23 paiku, kui vee tarbimise intensiivsus oli 410 kantmeetrit tunnis. Tavaliselt on sel kellaajal suvine veetarbimine 359 kantmeetrit tunnis.”

See ei ole siiski rekord, veetöötlusjaamas mäletatakse, et kõige intensiivsem veepumpamine käis mõne aasta eest, kui tunnis pumbati Pärnu veevärki üle 500 kantmeetri vett.

Veevärgisüsteemi pumbatakse vett juurde vastavalt hetketarbimisele, et veetorustikes säiliks vajalik veesurve. Veetarbimise kõikumist ja pumpade tööd jälgib automaatika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles