Lilli jagavad mustlased lunivad kingituse eest raha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas vastutulijatele roose jagavad mustlasnaised küsivad lille eest annetust haigele lapsele. Kellelgi kohustust lille vastu võtta pole, samuti ei pea naistele annetust tegema.
Pärnu kesklinnas vastutulijatele roose jagavad mustlasnaised küsivad lille eest annetust haigele lapsele. Kellelgi kohustust lille vastu võtta pole, samuti ei pea naistele annetust tegema. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Täna Pärnus alanud gildipäevadel võis Rüütli tänaval käsitöömüüjate kõrval kohata mustlasnaisi, kes vastutulijatele roose kinkides püüdsid lillede eest tasu välja kaubelda.

Rüütli ja Nikolai tänava ristmikul jalutanud noormehele roosiõie pihku surunud mustlasnaine ütles, et lill on kingituseks. Paljalt aitähi eest ei tahtnud naine kingitust siiski ära anda ja palus selle eest väikest annetust. „Haige lapse jaoks,“ ütles ta.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et mustlaste tegevuse kohta on täna politsei juhtimiskeskusesse tulnud üks teade.

Tammeleht märkis, et kuna tegemist pole müümisega, ei saa mustlasnaiste tegevusele midagi ette heita. „Nad on serveerinud oma tegevuse niimoodi, et seadusega see vastuolus pole. Kellelgi pole kohustust kingituse eest annetust teha,“ seletas Tameleht. „Keelatud on müügiloata kauplemine ja kerjamine.“

Tammeleht ütles, et kui inimestele tundub lillede kinkimine kahtlasena, pole lille vaja vastu võtta.

Pressiesindaja lisas, et info lilli jagavate mustlaste kohta on edastatud patrullidele, kes nende tegevusel silma peal hoiavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles