Paikuse politseikool ehitati soojemaks

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia Paikuse õppeüksuse haldustalituse juht Siire Tõrva on rahul, et maja kaunimaks ja soojemaks muutub. Kõige rohkem teeb talle heameelt, et nüüd saab klassides aknaid avada.
Sisekaitseakadeemia Paikuse õppeüksuse haldustalituse juht Siire Tõrva on rahul, et maja kaunimaks ja soojemaks muutub. Kõige rohkem teeb talle heameelt, et nüüd saab klassides aknaid avada. Foto: Urmas Taul

Heitgaasi kvoodi müügi raha eest paigaldati sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolihoonele uued aknad ja soojustati välisfassaad.

“Raha nappis, et kogu kompleks soojustada. Söökla ja ühiselamu osal jäid nüüd välisseinad tegemata, aga aknad on seal varasemast ajast juba vahetatud,” lausus politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli haldustalituse juhataja Siire Tõrva.

Tema sõnade kohaselt olid koolihoonel vanad puitaknad, mis ei käinud enam õigupoolest lahtigi. Maja välisseinad olid kaetud vaid õrna krohvikihiga, hoone ei pidanud üldse sooja ja küttearved olid väga suured.

Tõrva oli väga rahul peatöövõtja Pärnu REV ASiga, kes alustas töid, nagu lubatud, jaanuaris. Koolitöö korraldati nii, et aknavahetajad ja õppurid saaksid mõlemad oma tööd teha.

Maja on saanud täiesti uue välisilme, tehakse veel vundamendi soojustustöid. Remont on kulgenud kenasti graafiku järgi ja tööd lõpetatakse augusti jooksul.

“Nüüd oleks vaja soojustada veel söökla ja ühiselamutiiva välisseinad ja katus. Küllap saab edaspidi sellegi tehtud,” märkis haldustalituse juhataja.

Töö tellis Riigi Kinnisvara AS ja hoone väline uuendamine läks maksma 223 944 eurot.

Paikuse õppeüksuse näol on tegu koolihoone kompleksiga, mis ehitati nõukogude perioodil kasvatusraskustega noorte jaoks ja kus tegutses kuni omariikluse taastamiseni Sindi erikutsekool.

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledžis saab õppida politseiametniku, politseiteenistuse või piirivalve erialal ning õpe toimub Murastes ja kolledži õppeüksuses Paikusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles