Üleujutus ja maalihked Buskerudis

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maalihe Buskerudi maakonnas.
Maalihe Buskerudi maakonnas. Foto: PP

Torm Frida tõi kuhjaga katsumusi Pärnumaa Norra sõprusmaakonnale Buskerudile. Ööl vastu esmaspäeva alanud paduvihm lahistas sadada kogu päeva, põhjustades üleujutusi ja maalihkeid.

Maakonna linnadele langes vihma väga erinevalt. Näiteks Kongsbergis sadas maha 20 millimeetrit sademeid, kuid Mjundalenis 130 millimeetrit, mis linna üle ujutas. Krokstadelvas on tulvavesi uputanud keldrid. Üsna tavaline vaatepilt on, et vesi ulatub sõiduautodel kohati akendeni. Paikkonniti esineb elektrikatkestusi.

Päästeteenistus on ohukohtadest evakueerinud kümneid inimesi, päästetöödeks on kaasatud paate ja helikoptereid.

Politsei soovitas inimestel jääda kodudesse ja ühtlasi hinnata ümbritsevat olukorda. Tõsiseid häireid on rongi- ja bussiliikluses. Näiteks Kongsberg oli rongiühendusest ära lõigatud.

Politsei on sulgenud ulatuslikult maanteid, mida vesi on ära uhtunud või tugevalt kahjustanud. Teedele on langenud tormist murtud puid. Kogu maakonnas töötasid Drammen Tidende teatel eile remondibrigaadid, aga normaalse elukorralduse taastamine võtab aega. Õnneks ei ole teateid inimohvritest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles