Kaks inimest surnuks sõitnud mees võib vanglast vabaneda

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakohus kaalub kaks vaegkuuljast ratturit surnuks sõitnud Janeli enne tähtaega vanglast vabastamist.

Kohus arutab viieks aastaks vangi mõistetud Janeli (28) võimalikku ennetähtaegset vabastamist elektroonilise järelevalve kohaldamisega 23. augustil, vahendas ERRi uudisteportaal.

Janeli süüdimõistmine jõustus mullu jaanuaris, kui riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust arutusele. Seetõttu jäi jõusse tema süüdimõistmine liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest kahe inimese surma põhjustamises ning talle mõistetud viieaastane vanglakaristus, millest arvestati maha tema vahi all oldud aeg kolm kuud ja 16 päeva.

Traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus juhtus 2009. aasta 5. septembril kell 17.51 Tallinna-Ikla-Pärnu maantee 135. kilomeetril, kus Janeli Toyota Yaris kaldus vastassuunavööndisse ja sõitis otsa teeveerel sõitnud ratturitele, kes surid vigastustesse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri kinnitusel tuvastas ekspertiis Janeli organismist psühhotroopse aine GHB tarvitamise jälgi ja neli päeva pärast õnnetust ta vahistati.

Mõni kuu hiljem vabanes Janel 396 000 krooni suuruse kautsjoni vastu vahi alt, kuid võeti hiljem ühe baarikakluse tõttu uuesti vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles