Loomakaitsjad kutsuvad üles hukkunud loomi mälestama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti loomakaitse selts (ELS) kutsub tänasel rahvusvahelisel kodutute loomade mälestamispäeval kõiki üles süütama küünal mälestamaks hüljatud loomi, kes on meie seast lahkunud või kannatavad inimeste ükskõiksuse ja hoolimatuse tõttu.

"Peame tänast päeva eriti oluliseks, sest just kodutud loomad on need, keda enamasti enda ümber ei märgata," selgitas seltsi juhatuse liige Tania Selart. "Paljud neist loomadest on koduta jäänud seetõttu, et omanik nad ükskõikselt hülgas. Paraku on ka Eesti loomade varjupaigad ja hoiukodud ülekoormatud. Abivajajaid on kordades enam kui nende abistamiseks mõeldud vahendeid."

Selart lisas, et aastas abistavad kohalikud loomade aitamise eesmärgil loodud ning sadu vabatahtlikke ühendavad organisatsioonid tuhandeid hüljatud ja kodutuid loomi. "Tuhanded loomad on endiselt aga tänaval," nentis ta.

Selts kutsub inimesi süütama küünla kodus või virtuaalselt ELSi kodulehel ning mõtlema loomadest, kes on pidanud kannatama inimeste ükskõiksuse tõttu.

Ameerika Ühendriikidest alguse saanud mälestuspäeva laiem eesmärk on kodutute loomade probleemidele lahenduste otsimine ja ennetustegevus. Sellest mõtteviisist lähtub oma tegevuses ka Eesti loomakaitse selts. Näiteks korraldab selts peagi oma igasügisese suurkampaania, mille eesmärk on kutsuda inimesi üles oma lemmikloomi maakodudest ja suvilatest endaga kaasa võtma, ja tuletada inimestele meelde, et iga loomaomanik vastutab oma lemmiklooma nagu teistegi pereliikmete eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles