Keskkonnaamet peab jäätmeveo konkursi tühistamist linnale kasulikuks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteinerid.
Prügikonteinerid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskkonnaameti hinnangul ei suudaks OÜ Prügivedu Tallinn pakutud hinnaga Pärnus prügivedu korraldada, seepärast on konkursi tulemuse tühistanud kohtuotsus päästev lahendus.


Keskkonnaameti Pärnu- Viljandi regiooni jäätmete spetsialist Peeter Oja ütles Raadio Pärnule, et ei saa korraldatud jäätmeveo konkursi edasilükkumist ja lõputuna näivat venimist positiivseks pidada, kuid praegusel juhul oli see parim lahendus.



Oja arvates oleks ebareaalne, et jäätmeveo hanke konkursi võitjaks tunnistatud OÜ Prügivedu Tallinn oleks suutnud selliste hindadega Pärnus jäätmevedu korraldada. Võitjafirma pakkumises oli, et vanapaberi ja kartongi ning eelsorteeritud jäätmete äravedu toimuks nullhinnaga.



Oja ütles, et Pärnu linna jäätmemajanduses valitseb niikuinii segadus, kuid sellise hinnapakkumise teinud vedajafirma turule tulek oleks seda segadust veelgi suurendanud. Ühe variandina oleks OÜ Prügivedu Tallinn hakanud linnalt uusi hindu kauplema, teise variandina läinud pankrotti.



Tallinna halduskohtu otsus lükkab korraldatud jäätmevedu ja seega praegusest märgatavalt soodsamad prügiveo hinnad määramata ajaks edasi.



Pärnu linnavalitsus ootab kohtuotsuse vaidlustamise tähtaja möödumist, misjärel on selge, kas kohtuvaidlustega tuleb jätkata või saab alustada ettevalmistustega uue konkursi korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles