Jõõpre uue lasteaia ehitus on takerdunud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõõpre uus lasteaed valmib heal juhul kevadeks.
Jõõpre uus lasteaed valmib heal juhul kevadeks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaal Jõõpres on takerdunud lasteaia ehitus, sest hankekonkursi võitnud firmad ei täitnud neile määratud kohustusi.

Audru vald pidi juunis üles ütlema lepingu ehitusfirmadega Facio Ehituse OÜ ja OÜ Elinord Ehitus, sest ettevõtted ei täitnud neile ette nähtud kohustusi. Ehitaja ei pidanud kinni tähtaegadest ega maksnud vaatamata korduvatele nõuetele ehitusaegset tagatisraha, vahendas ERRi uudisteportaal.

Õppetöö uuenenud lasteaias pidi plaanide kohaselt algama 1. septembril, kuid hoone ehitust ei ole veel alustatud.

Juuni lõpul korraldas vald uue hanke lasteaia ehitaja leidmiseks, kuhu augusti alguseks laekus üheksa pakkumist. "On lootust, et ehitus läheb uuesti lahti septembrikuus. Ehitustähtajaks oleme soovinud veebruari lõppu, kus juba lapsed saaksid lasteaeda, haljastustööd jäävad kevadeks," rääkis Audru vallavanem Siim Suursild, kelle sõnul oleks hoone valmimise lõpptähtaeg 2013. aasta 10. mail.

Audru vald valis uueks ehitajaks AS Gustafi, kelle pakkumine, 627 000 eurot, oli seekordse hankekonkursi soodsaim. Osaühingute Facio Ehitus ja Elinord ühispakkumine oli 571 000 eurot.

Suursilla sõnade järgi tuleb lisanduv summa nõuda sisse Faciolt ja Elinordilt. "Oleme kirjalikult selle nõude esitanud, aga nemad loomulikult seda täitnud ei ole, nii et tõenäoliselt lisaks kõigele muule seisab meil veel ees kohtutee, et see vaheraha eelmiselt pakkujalt kätte saada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles