Ümbrikupalgad jätsid Pärnumaa 12 miljonist kroonist ilma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud aastal laekus Pärnu maakonna omavalitsustes kokku ligi 656 miljonit krooni tulumaksu, maksuameti hinnangul jäi ümbrikupalga maksmise tõttu maakonnas laekumata 12, 3 miljonit krooni.


Maksuameti pressiesindaja Annely Erm ütles Raadio Pärnule, et Pärnu linnas laekus möödunud aastal 333,3 miljonit krooni tulumaksu ja ümbrikupalkade tõttu jäi laekumata hinnanguliselt 6,1 miljonit krooni.



Ermi jutu järgi kontrollis Lääne maksu- ja tollikeskus möödunud aastal 12 ümbrikupalga juhtumit, millest lõpetas viis. Selle tulemusena esitati parandusdeklaratsioone ja määrati täiendavaid makse kogusummas ligi 1,4 miljonit krooni.



Eestis tervikuna tegi maksuamet 103 ümbrikupalga kontrolli ja lõpetas 91 juhtumit. Parandusettepanekuid ja täiendavaid makse määrati kogusummas ligi 20 miljonit krooni. Hinnanguliselt saab ümbrikupalka iga kümnes inimene ja riigieelarvesse jäi eelmisel aastal laekumata 1,8 miljardit krooni.



Maksu- ja tolliameti peadirektori Enriko Aava ütlust mööda on ümbrikupalga vastane tegevus eelistatud valdkond tänavugi. Maksuamet kavandab ümbrikupalga maksmisega seotud riskidest rääkivaid artikleid ja jagada infomaterjale. Samuti on kavas loengud gümnaasiumiastme ja põhikooli lõpuklasside õpilastele, kellest osa peagi tööturule satub.



Aava sõnul ei ole ümbrikupalga leviku tõkestamise ainus lahendus kontrolli suurendamine - kriitiline edutegur on ühiskonna tauniv suhtumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles