Juurikaru kool saab 160aastaseks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Vändra vallas asuv Juurikaru kool tähistab sel laupäeval oma 160. aastapäeva, mille puhul saavad Juurikarul kokku kooli praegused ja kunagised töötajad ja õpilased.

Kooli ajalugu algab 1852. aasta mardipäevast, kui vanas talumajas avati Jurikarro vallakool, kuhu õpetajaks määrati Jaan Peterson. Järgmisel aastal valmis samale kohale valla ehitatud koolimaja. Kool oli ette nähtud leeri eelõppena ja põhirõhk oli piibliloo tundmisel ja lugemise õpetamisel.

Kooli nimi on mitu korda muutunud, Juurikaru põhikooli nime kannab kool alates 1991. aastast. Suurim õpilaste arv põhikooli ajal on olnud 121.

Alanud õppeaastal täidab Juurikarul koolipinke 87 õpilast, neist 11 tulid esimesse klassi.

Pidustustega alustatakse kohapeal tund pärast keskpäeva. Siis saab tutvuda kooliruumidega, sirvida pildialbumeid, vaadata väljapanekuid ja õpilastööde näitust. Järgnevad kontsertaktus ja einelaud ning peoõhtu Suurejõe rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles