Pärnu leidis europrojektide omafinantseerimiseks raha

Teet Roosaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artur Sadovski / Postimees

Pärnu linnavolikogu lubas linnavalitsusel võtta varalisi kohustusi seoses europrojektide riigihangete korraldamisega, sel aastal hakatakse rekonstrueerima Rannaparki ja Metsa 10 eakate avahoolduskeskust.


Rannahoone ees asuva Rannapargi osa rekonstrueerimine maksab 25 miljonit krooni. Sellest 21,2 miljonit tasub Euroopa Liit, ülejäänu tuleb leida omavalitsusel.



Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) esindav linnavolinik Rain Jung tundis huvi, kust võtab linn tänavu 2,5 miljonit krooni, kui eelarvet on vaja viimse võimaluseni kärpida.



Abilinnapea Peeter Saunpere selgitas, et Metsa 10 omafinantseeringuga on eelarves arvestatud, Rannapargi omafinantseeringuks võetakse aga raha reservfondist.



Ülejäänud europrojektid algavad järgmisel aastal. Siis on kavas hakata tegema rannapromenaadist Mai rajooni viivat kergliiklusteed ning Suur-Posti 18 kodutute ja pikaajaliste töötute päevakeskust.



Keskfraktsioonist välja heidetud linnavolinik Eino-Jüri Laarmann avaldas lootust, et linnavalitsus tutvustab senisest rohkem Rannapargi rekonstrueerimise plaane. “Jakobsoni pargi üle oli palju nurinat,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles