Pärnu korrastas tänavanimesid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senised P. Kerese nime kandvad tänava sildid asendatakse Paul Kerese nimelistega.
Senised P. Kerese nime kandvad tänava sildid asendatakse Paul Kerese nimelistega. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavolikogu otsustas muuta eesnime initsiaale sisaldavaid tänavanimesid ja kirjutada isikute eesnimed tänavanimedes edaspidi välja.


Eesnime initsiaalidega tänavanimede asemel on meil nüüd Amandus Adamsoni, Johann Voldemar Jannseni ja Paul Kerese tänav ning Anton Hansen Tammsaare puiestee.



Amandus Adamsoni ja Paul Kerese tänava sildid vahetatakse välja, kahe eesnimega tänavate sildid ehk J. V. Jannseni tänav ja A. H. Tammsaare puiestee jäävad samaks.



I Jõe, II Jõe, III Jõe ja IV Jõe tänav muudeti Jõe tänavaks, Raeküla mets I Raeküla metsaks.



Senised tänavanimed olid vastuolus kohanimeseadusega. “Kas me peame sellist jama mängima? Iraanist tulnud mehele on ükskõik, millised need nimed on,” protestis linnavolinik Eino-Jüri Laarmann.



Volikogu liige Valter Parve soovitas eesnime järel hakata kasutama perekonnanimesid. “Näiteks Nikolai Romanovi tänav,” lausus ta. Volikogu enamus temaga ei nõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles