Valgerand ihkab sinilippu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilipp.
Sinilipp. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Audru vald osaleb kahe aasta jooksul Eesti-Läti koostööprojektis “Sinilipu poole Balti mere randadel”, mille eesmärk on  Riia lahe ääres asuvate avalike randade välja kujundamine. Audru vallas püüdleb sinilipu poole Valgerand.


Esimese etapina alustatakse Valgerannas sel suvel infrastruktuuri väljaarendamist, mille käigus valmib vetelpääste- ja teenindushoone ning rajatakse laste mänguväljakud.



Randa hakkab ilmestama valgustatud ja istepinkidega ääristatud promenaad, mida mööda on hea vee äärde minna või lihtsalt jalutades meeldivalt aega viita.



Ranna liivaosale paigutatakse prügikastid ja riietuskabiinid ning käimlad avalikuks kasutuseks. Nii riietuskabiinide kui käimlate paigaldamisel arvestatakse ratastooliinimeste vajadustega. Veepiirile lähenemise teeb mugavamaks ja lihtsamaks puitkilpidest laotud rada.



Sinilipp on rahvusvahelise keskkonnakoolituse fondi FEE koordineeritav rahvusvaheliselt tuntud ökomärgis, mis näitab, et supelranda või väikesadamat majandatakse keskkonnasõbralikult ning selle ümbrus on puhas ja turvaline.



Sinilipp on tunnustus kogu piirkonnale, sest väikesadamatel ja supelrandadel on kohalikus elus väga oluline osa.



Peale Audru valla osalevad projektis Häädemeeste vald ning Liepupe, Carnikava, Jurmala, Salacgriva ja Saulkrasti omavalitsus Lätist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles