Pärnu Postimehe netiväitlusel vaieldakse võimusuhete üle koolis

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu Postimehe veebilehel toimub homme on-line-väitlus koolidemokraatiast, suled ristavad Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets ning Eesti väitlusseltsi liikmed Helery Maidlas ja Kristin Parts.

Käesolev on-line-väitlus leiab aset 15. septembril toimunud ülemaailmse demokraatiapäeva kiiluvees.

Seekordne on-line-väitlus võtab vaatluse alla koolidemokraatia. Kella 9st kella 13.30ni Pärnu Postimehe veebis toimuva netiväitluse teema on sellest tulenevalt "Õpilasesinduste võim peaks koolides suurenema".

Väitluse formaat on järgmine: kõigepealt esitavad mõlemad osapooled oma põhiargumendid (avakõne), seejärel saab teemat kaitsev pool võimaluse kiireks vastulauseks.

Sellele järgneb on-line-intervjuu laadne ristküsitlus, mis peaks olema väitluse kõige põnevam osa. Osapooled saavad seal küsida teineteiselt reaalajas küsimusi, samuti on koht lugejate saadetud küsimustele. Oma seisukohad võtab kumbki osapool kokku lõppsõnas.

Väitlust modereerib Oliver Mõru Eesti väitlusseltsist.

Väitlusele annab pärast osaliste seisukohtade kuulamist ja ristküsitlusele vastamist hinnangu kohtunik.

Avatud Eesti fond ja Eesti väitlusselts korraldasid demokraatiapäeva raames üle Eesti näidisväitlusi ja teemaloenguid, et mõtestada lahti demokraatia olemust, selle väärtust, õppida ära tundma demagoogiat ja populismi.

On-line-väitluse eesmärk on muuta arutelu ühiskonnas aktuaalsetel teemadel sisulisemaks ja argumenteeritumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles