Perearstide toetusaktsioon kulgeb Pärnus rahulikult

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu perearstikeskus.
Pärnu perearstikeskus. Foto: Urmas Luik

Täna algas Tallinna ja Tartu suuremates haiglates arstide streik, millele avaldavad toetust perearstid. Pärnu perearstikeskustes see seni suuri muudatusi pole kaasa toonud ja enamik vastuvõtule tulnutest pääseb arsti juurde.

„Need inimesed, kes on vastuvõtule registreeritud, võtame kõik vastu,“ ütles Tatjana Tšuhnenkova osaühingust Ülejõe Perearst. Tema sõnutsi polnud neil nii kiiresti võimalik oma tööd ümber korraldada ja esialgu teevad nende firmas perearstid täispikad tööpäevad.

„Ehk tuleb kroonilistel haigetel pisut kauem oodata oma vastuvõtu järjekorda. Räägime nendega ja vaatame, kas see on võimalik,“ jagas ta lähipäevade kohta infot.

Pärnu perearstikeskuse juhataja Jaan Lemendiku sõnade järgi on toetusaktsioon arstide streigile kulgenud neil seni rahulikult. „Keegi pahandanud pole, pigem avaldatakse meile toetust,“ sõnas ta.

Lemendiku teatel toimuvad nende vastuvõtud täpselt nii, nagu toetusaktsioonis välja öeldi: perearstid võtavad vastu iga päev neli tundi ja pereõed kolm tundi.

Enamasti kestavad hommikupoolsed vastuvõtud Pärnu perearstikeskuses viis tundi. „Proovime nüüd nelja tunniga selle töö ära teha,“ sõnas Lemendik. Tema ütlust mööda selekteerivad õed välja, millised on kiireloomulised juhtumid ja kellel kannatab natuke oodata.

Eesti perearstide seltsi teatel soovivad nad oma aktsiooniga juhtida poliitikute tähelepanu sellele, et olemaosolevate ressurssidega ei ole võimalik tagada arstiabi kättesaadavust ja lühikesi ravijärjekordi.

„Soovime näidata, milline olukord kujuneb esmatasandi arstiabis, kui arstid annavad abi just niipalju, kui riik lepingu kohaselt tellib, kõik edasine on olnud ületöö, mida oleme siiani teinud entusiasmist. Selle aktsiooniga toetame arstide liidu nõudmisi normeeritud tööajale ja kutsume kõiki osapooli üles dialoogile,“ seisab perearstide seltsi pressiteates.

Täna alanud tervishoiutöötajate streik toimub sel nädalal Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla ja Tartu ülikooli kliinikumi plaanilise ambulatoorse arstiabi süsteemis. 8. oktoobrist võivad sellega liituda Pärnu, Viljandi, Narva ja Kuressaare haigla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles