Pärnus räägitakse 21. sajandi epideemiast - sõltuvustest

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnumaa kutsehariduskeskuses tuleb 11. oktoobril Pärnumaa tervisearengukonverents „Sõltuvuste  vangis – 21. sajandi epideemia“.

Igasugused sõltuvused on muutunud Eestis rahva tervist ohustavaks riskiallikaks. Konverentsil keskendutakse probleemi teadvustamisele ja tutvustamisele. Otsitakse vastuseid küsimustele, kuidas parandada avaliku nõustamisteenuse kättesaadavust riiklikul  ja kohalikul tasandil ning kuidas kaasata kolmandat sektorit ennetus-, taastus- ja nõustamistöösse, tutvustas Pärnu maavalitsuse kultuurinõunik Eha Ristimets.

Konverentsil astuvad üles OÜ Sensuse kliiniline psühholoog Elen Kihl, MTÜ Lilleoru liige ja vabatahtlik, paranemisromaani „Valik“ autor Aigi Vahing, lavastaja ja sõltuvusteemalise filmi „Deemonid“  autor Ain Mäeots, Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kaido Kõlpas, programmi „Räägime alkoholist“ juht Eestis Tõnis Arro, Tervise arengu instituudi tervise edendamise osakonna vanemspetsialist Mariliis Tael kõneleb noortele suunatud alkoholiennetusprogrammist „Efekt“ ning Tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse vaeb riiklikke võimalusi sõltuvuste ohjamiseks.

Konverentsi ettekannete vahel näidatakse Pärnumaa koolinoorte sõltuvusteemaliste videolugude konkursi parimaid töid.

Konverentsi korraldab Pärnumaa tervisenõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles