Kassid pesumasinasse toppinud mehed said trahvi

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormees postitas Facebooki video kassipojast pesumasinas, leides, et vaatepilt on naljakas.
Noormees postitas Facebooki video kassipojast pesumasinas, leides, et vaatepilt on naljakas. Foto: Kuvatõmmis

Pärnu maakohus andis täna, 7. märtsil kokkuleppemenetluses hinnangu kahe mehe teole, kes eksponeerisid oma sotsiaalmeedia kontol pesumasinas tiirlevaid kasse.

Süüdistuse kohaselt tõstis 55aastane Aivar 2016. aasta suvel oma elukohas Pärnus kaks täisealist noort kassi pesumasinasse ja pani selle tööle. Kassid libisesid ja kukkusid pöörlevas trumlis, samal ajal filmis seda kõike 26aastane Kermo. Nii tekitati kassidele valu, füüsilisi ja vaimseid kannatusi.

Riiklikku süüdistust esindanud prokurör Mai Merisaar ütles, et igasugune vägivald nõrgemate, kaasa arvatud loomade suhtes on lubamatu. Prokuröri sõnutsi jäid kassid õnneks ellu. Merisaare hinnangul võis loomade väärkohtlemises oma osa olla alkoholil.

Kohus nägi meeste tegevuses samuti loomakaitseseaduse rikkumist ja karistas Aivarit 900eurose, Kermot 549eurose trahviga. Mõlemal mehel tuleb tasuda oma kaitsjatasu ja teise astme kuriteo sooritamise eest sunniraha 705 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles