Lõviklubid tegid lastele head

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LC Pärnu Koidula liikmed Tiia Aur (vasakul) ja Maris Pärna istutasid heateopäeval Koidula parki hulga roose rõõmustama linnarahva silma.
LC Pärnu Koidula liikmed Tiia Aur (vasakul) ja Maris Pärna istutasid heateopäeval Koidula parki hulga roose rõõmustama linnarahva silma. Foto: Erakogu

Kuigi lõplik kokkuvõte lions’ite üleriigilisest heateopäevast on veel tegemata, hindavad Pärnumaa klubid heateopäeva kordaläinuks.

„Eelmisel aastal tegime päeva koos, kõik klubid korrastasid Reiu jõe äärt, aga kuna Eesti piirkonna selle aasta moto on „67 heategu lastele”, mõtlesime, et igaüks võiks toetada kedagi konkreetselt: kes lastekodu, kes Shalomi, kes lasteaeda. Tobe olnuks minna ühte kohta kokku,” avas rahvusvahelise Lions-klubide Eesti piirkonna Pärnumaad hõlmava II regiooni 2. tsooni esimees Lily Allas heateopäeva korralduslikku külge.

Nii kujuneski, et siinsed lõviklubilased tegid head mitmel pool ja mitut moodi.

LC Pärnu Strand pani aiaehitamisega punkti tänavu ette võetud Raeküla lasteaia ala korrastamisele, enam-vähem analoogse ettevõtmisega tegid head LC Pärnu ja LC Paikuse.

LC Pärnu 16 liiget ja 65 toetajat, peamiselt lasteaia töötajad ja lastevanemad, lõikasid tagasi lasteasutust ümbritseva heki, saagisid puudelt kuivanud oksad, korrastasid territooriumi, nii et prahti kogunes viie autokoorma jagu.

LC Paikuse tööd olid aga veel mahukamad. Klubi liikmed vaatasid selleks ringi juba septembris ja leidsid kolm võimalust abikäe ulatamiseks. Nii valmistasid klubilased Paikuse lasteaiale üheksa välimänguasjakasti, puhastasid Sindi linna tulevase linnastaadioni ümbrust võsast ja looduslikust prahist ning tegid sama tööd Paikuse põhikooli taga metsistunud alal.

Viimasena nimetatud paigas tõstis lions’ite jõudlust oluliselt see, et nendega koos andis tööle pihta tosin koolitöötajat, lapsevanemat ja õpilast.

Ehkki heateopäeval Koidula pargis roose istutanud LC Pärnu Koidula tegevus polnud otseselt seotud lastega, arvasid asjaosalised teisiti. Koidula park on avatud park ja seega rõõmuks linnarahvale, kelle hulka kuuluvad lapsedki, seega on nende töö väga tihedalt seotud kasvava põlvkonnaga.

LC Pärnu Livonia heateopäev koosnes kahest ettevõtmisest. Hommikul külastati koos Shalomi Lastemaja lastega Pärnu muuseumi, kus ootas põnev giidituur läbi ajaloo ning peale seda korrastati üheskoos Lastemaja hoov sügislehtedest.

Nüüd ladusalt ja tulemuslikult läbi viidud tänavusele heateopäevale tagasi vaadates leidis tsooni esimees Allas, et tegelikult pandi sellele õnnestumisele alus juba varem.

„Meie eripära võrreldes teiste tsoonidega on see, et juba kolmandat aastat toimub tsooni presidentide ümarlaud, kus kord kuus kohtuvad tsooni seitse klubi ning plaanitakse ühiseid heategevusüritusi, jagatakse kogemusi ning arendatakse koostööd,” tõdes Allas. „Koos oleme korrastanud Vana-Pärnu parki, organiseerinud klubide hoolealustele ühiseid vastlapäevi Reius, aidanud 1. septembril ülekäiguradasid nähtavamaks muuta ning toetanud Raeküla lasteaia õueala korrastamist.”

Allase sõnul väärib äramärkimist ka see, et klubid saavad head teha tänu paljudele headele inimestele, kes on annetanud, ostnud tooteid lõvide heategevusmüükidel või olnud toeks nõu ja jõuga. Õnneks on neid inimesi palju.

Heateopäeva toimkonna esimehelt Elmar Tringilt saadud esmaste andmete kohaselt osales heateopäeval kogu riigis ligemale 700 lions’it (kokku on neid Eestis 1300) poolesajast Lions- ja LEO- (liikmed vanuses 12–30 aastat) klubist. Valdavalt tehti sel päeval heakorratöid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles