Lekkima hakanud toru jättis Pärnu paariks tunniks soojata

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikul Pärnu Kesklinna silla Ülejõe poolses otsa juures lekkima hakanud Fortumi soojatrass paiskas õhku mitme meetri kõrguse veesamba.
Hommikul Pärnu Kesklinna silla Ülejõe poolses otsa juures lekkima hakanud Fortumi soojatrass paiskas õhku mitme meetri kõrguse veesamba. Foto: Taavet Tatar

Täna hommikul lekkima hakanud Fortum Eesti soojatoru jättis Pärnus kaugkütte tarbijad ligi kaheks tunniks sooja vee ja kütteta.

Fortum Eesti müügijuhi Hillar Nuudi sõnade kohaselt hakkas täna kell 7.36 lekkima Kesklinna silla juures asuv toru, mille tõttu lülitusid välja pumbad ja surve kadus. Rikke tõttu jäid tarbijad, kelle hulgas olid ka haigla ja sanatooriumid, üle terve linna ilma soojast veest ja küttest.

Nuudi jutu järgi suleti lekkiv toru ja suurem osa tarbijaist sai paar tundi pärast selle lekkima hakkamist sooja tagasi.

Sooja vee ja kütteta on veel umbes 30 Fortum Eesti klienti Jannseni tänava ja Tallinna maantee piirkonnas. Nemad peaksid Nuudi kinnitusel soojavarustuse saama mõne tunni jooksul, kui rike on kõrvaldatud.

Miks trass lekkima hakkas pole veel teada.

Nuut ütles, et samas kohas on toru varemgi kaevetööde tagajärjel viga saanud. “Kui see koht lahti kaevatakse, võib täpsemalt öelda, mis rikke põhjustas,” lausus Nuut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles