Paikusel võtsid mõõtu Läti ja Eesti politseikadetid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikusel võtsid omavahel mõõtu Eesti sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži ning Läti riikliku politseikolledži kadetid.
Paikusel võtsid omavahel mõõtu Eesti sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži ning Läti riikliku politseikolledži kadetid. Foto: Ants Liigus

Paikusel võtsid omavahel mõõtu Eesti sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži ning Läti riikliku politseikolledži kadetid.

Sellest kevadest seob kahte politseikooli koostöölepe ning Paikusel toimunud kohtumine oli selle esimene vili, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Tulevased politseinikud võistlesid täpsuslaskmises, näitasid oma osavust autoroolis ja korvpalliväljakul ning koos mängiti ka pätte ja politseinikke.

"Meil on kõige tihedamad suhted olnud alati Balti riikidega, Eesti ja Leeduga. Suhtleme omavahel igapäevaselt, helistame igal nädalal," ütles Läti riikliku politseikolledži direktor Artis Velšs.

Koostöö on naabrite vahel vajalik. Paikusel harjutatigi, kuidas vajadusel koos tegutseda, tutvuti siinse tehnika ja töökorraldusega.

Läti riikliku politseikolledži kadett Maris Liepa ütles, et Eesti-Läti õppeprotsess teineteisest ei erine, kuid tehniline baas on erinev. "Teil on see natuke parem, ka õppimisvõimalused on avaramad."

Sama kinnitas Läti riikliku politseikolledži kadett Darja Šilova. "Suur vahe on tehnilises baasis, eriti relvades. Meile näidati siin kõike, meie arsenal ei ole nii suur. Mõnda relva nägin esimest korda. Seal oli isegi naistele mõeldud väike relv."

Õige pea tuleb Eesti politseikadettidel oma kolleegidele Riiga külla sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles