Pärnu valis aasta naise ja aasta mehe

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Raadik.
Enn Raadik. Foto: PP

Tänavu tunnistati Pärnus aasta naise tiitli vääriliseks Pärnu haigla õendusjuht ning õendus- ja hoolduskeskuse juhataja Margit Seppik, aasta meheks valiti maanteeameti Lääne regiooni direktor Enn Raadik.

Nii nagu varasematel aastatel õnnitles seekordki Pärnu linnapea Toomas Kivimägi tiitli saajate selgumise järel telefoni teel tiitliomanikke.

Seppik kirjeldas, et oli seda meeldivat uudist kuuldes sõnatu. „See on üks tipphetki minu elus,“ märkis ta. „Tahan tänada selle usalduse eest.“

Seppik on üks võtmeisikutest tänapäevase õenduse reformimisel nii süsteemi väljatöötajana riigi tasandil kui elluviijana kohalikul tasandil. Seppikut saab pidada koduõenduse rajajaks Pärnu linnas. Õendusjuhi eestvedamisel on arendatud õdede ja ämmaemandate iseseisvaid vastuvõtte, leevendamaks eriarstiabi pikki järjekordi. Praegu toimuvad vastuvõtud 17 erialal.

Tänavu septembris avati Pärnu haigla täielikult renoveeritud õendus- ja hoolduskeskus Ravi tänaval ja just Seppik on olnud selle peamine käivitaja ja eestvedaja.

Seppik märkis, et üksi seda kõike teha poleks võimalik. „Suur aitäh Pärnu haiglale ja hooldusraviosakonnale,“ sõnas ta. Samuti soovis ta tänada vanemõde, kes on tema kõrval olnud ja kellega koos on ühist asja aetud.

Aasta meheks nimetatud Enn Raadik on maanteeameti Lääne regiooni direktor, Pärnu linnavolikogu liige ja volikogu planeeringukomisjoni esimees. Ta pälvis tunnustuse eelkõige suure panuse andmise eest Pärnu ümbersõidu valmimisel.

Kümnendite jooksul ei ole Pärnu saanud avalikus sektoris nii suurt investeeringut, kui ümbersõidu ehitus endaga kaasa tõi. Selle valmimisel väärib märkimist mitme ettevõtte, riigi ja linna koostöö.

Lemminkäinen Eesti ASist, AS TREFist ja AS Teede REV-2st koosneva konsortsiumi tööde tulemusena valmis uus Papiniidu teelõik, rekonstrueeriti Ehitajate tee ja Papiniidu sild, ehitati uus ühendustee Tallinna ja Lihula maantee vahele, uus sild üle Sauga jõe, kergliiklusteed ja jalakäijate tunnelid.

Projektiga remonditi ja ehitati kokku 14,4 kilomeetrit maanteid.

Kolm aastat väldanud ehitus läks maksma 39 717 330 eurot.

Tiitlite saajad selgitas välja ühiskondlike organisatsioonide esindajatest koosnev komisjon, mida juhtis linnapea Toomas Kivimägi. Tunnustuse eesmärk on väärtustada mehi ja naisi, kes on Pärnu linna arengule ja heaolule aktiivselt ja oluliselt kaasa aidanud.

Tänavu esitati aasta naise kandidaate neli ja aasta mehe kandidaate kolm.

Pärnu aasta naise ja aasta mehe tiitel antakse üle 19. detsembril Ammende villas linnapea ja linnavolikogu esimehe vastuvõtul.

Eelmisel aastal valiti Pärnu aasta naiseks Heli Tooman ja aasta meheks Teet Kurs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles