Velikji Novgorodi teleajakirjanikud teevad Pärnust filmi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaamera.
Telekaamera. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sel nädala viibib Pärnus televisiooni võttegrupp Velikji Novgorodist, Pärnu partnerlinnast ja 29. rahvusvaheliste hansapäevade toimumiskohast.


„Nädala jooksul tutvutakse Pärnu linna peamiste vaatamisväärsustega ja kogutakse teadmisi Pärnu kui hansa- ning kuurortlinna ajaloost. Külastatakse ka Kihnu saart,“ ütles Pärnu linnavalitsuse protokolli, välis- ja avalike suhete teenistuse juhataja Ela Tomson.



Võttegrupp on juba kohtunud Pärnu linnapea Mart Viisitammega, tutvunud  Pärnu taastusravikeskustega, harrastanud kepikõndi promenaadil ja valmistanud Pärnu-teemalise klaassuveniiri Punase torni töötoas. Samuti on tutvutud Pärnu muuseumi ja Lydia Koidula memoriaalmuuseumi ekspositsioonidega.



Plaanis on külastada veel Pärnu linnagaleriid, uue kunsti muuseumi, Pärnu jahtklubi, kontserti Pärnu kontserdimajas ning poode ja kohvikuid. Laupäeval jäädvustatakse Ammende villas sealsete kokkade köögitoimetamisi eesmärgiga tutvustada Pärnu restoranikultuuri.



Nädalase võtteperioodi järel valmib film Pärnust kui turismisihtkohast ja 2010. aastal toimuvate 30. rahvusvaheliste hansapäevade võõrustajast.



Filmi esilinastus on juunikuus, 29. rahvusvahelistel hansapäevadel Novgorodis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles