Pärnu riigigümnaasiumide loomist ei kavanda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium.
Pärnu Koidula gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn saatis volikokku viimasele lugemisele haridusvaldkonna arengukava, mis näeb ette Pärnu Koidula gümnaasiumi baasil nn puhta gümnaasiumi rajamist. Riigigümnaasiumi varianti linn ei kaalunud.

Kuigi ka Pärnu sai haridus- ja teadusministrilt Jaak Aaviksoolt ettepaneku muuta gümnaasiumid riigigümnaasiumideks, ei kaalunud Pärnu seda varianti, vahendasid ERRi raadiouudised.

"Kuna meie arengukavaline soov on teha gümnaasium eelkõige tänasest Koidula gümnaasiumist, kus tulevikus oleks lausa seitsme paralleeliga gümnaasium, reaalkallakuga, tänane maja ei võimalda seda selliselt üles ehitada ja selleks on tõesti vaja raha," ütles Pärnu abilinnapea Jane Mets.

"Kuna paralleelselt on regionaalministri poolt avatud ka meede, siis Pärnu linn esitab EASile vastava projekti ja loodame selle rahaga saada korda Koidula gümnaasiumihoone ja osa rahast läheks tänasesse ühisgümnaasiumi, mille hoones hakkab tulevikus tegutsema põhikool," selgitas Mets. Ühisgümnaasium liitub Hansagümnaasiumiga ja praeguses Hansagümnaasiumi majas asuv kool hakkab kandma ühisgümnaasiumi nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles