Täna avatakse südalinna jõuluturg

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martensi väljakul rõõmustavad silma jõululaada tuledega ehitud majakesed.
Martensi väljakul rõõmustavad silma jõululaada tuledega ehitud majakesed. Foto: Ants Liigus

Port Arturi ja Pärnu Keskuse koostöös avatakse kahe kaubanduskeskuse vahel täna keskpäeval südalinna jõuluturg.

Martensi väljakule on üles seatud 19 päkapikumajakest, kus müüakse kodumaist käsitööd, jõulukingitusi ja talutooteid. Lapsed saavad oma jõulusoovid postitada jõuluvana postkontoris.

“Eestis pole eriti palju konkureerivaid ettevõtteid, kes otsustavad koostööd teha, et sellest midagi ilusat sünniks,” arvas Port Arturi turundusjuht Ave Reinson. “Port Arturil ja Pärnu Keskusel on hea koostöökogemus juba “Südalinna ostuöö” ühise projektiga, mida koos korraldame alates 2010. aastast. Loodame, et traditsiooniks saab ka meie jõuluturg, sest praegu on tagasiside olnud väga positiivne.”

Tänasel avamisüritusel löövad kaasa jõuluvanad. Iga päev on kavas esinemised jõuluturu laval: üles astuvad Pärnu rahvatantsuseltsid, ansamblid ja noored Gabriele moekoolist. Port Artur 2s saab laupäeviti jõuluvanale salmi lugeda ja kuulata jõululaule Pärnumaa noorte esituses.

Jõuluturule tulevad kaupmehed ja ettevõtted Reinsoni ütlust mööda kogu Eestist, Narvast Setumaa ja saarterahvani. Osta saab õunu, talukartuleid, hapukapsast, vabapidamisel olnud partide ja küülikute liha, suitsuliha ja -kala, Võhu veine, pirukaid ja piparkooke.

Käsitööhuvilistele pakutakse Kihnu käsitööd, villast lõnga, lambavillast patju, Eestis valmistatud voodipesu ja lambanahast tooteid, tammepuust nõusid, lõhnaküünlaid, käsitööehteid, kuuseokstest vanikuid jne.

Jõuluturg jääb avatuks 23. detsembrini iga päev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles