Pärnumaa Kodukant valis oma tegijad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Külaliikumise Kodukant aasta küla on Lindi, aasta sädeinimene Renate Lind ja tegus maanoor Heleri All – nii otsustas konkursi žürii.

Audru valla Lindi külas on tugev ja ettevõtlik külaselts, mis paistis suvel üle riigi silma, kui ühines avatud külaväravate projektiga ja tutvustas rannarahva tegemisi võõramalegi rahvale. MTÜ Lindi Külaseltsi suuremad ettevõtmised lõppeval aastal on olnud käsitööaida sisustamine ja käsitööpäevad, läinud aastal muretseti endale lume- ja jäljerajamasin, ehitati kohaliku kooli-lasteaia juurde mänguväljakule majakas.

Külaseltsiga ühte jalga astub MTÜ Lindi Sadamaarendus, mille algatusel on paranenud kalurite töö- ja olmetingimised ning rekonstrueeritud kohalik merevärav.

Pärnumaa sädeinimene, MTÜ Tahkuranna Naisseltsi esinaine Renate Lind on pühendunud Tahkuranna vallas külaelu hoogustamisele, kujundanud Tahku tarest projektipõhiselt ja visa järjekindlusega kohaliku keskuse, mille aknad õhtupimedas kaua valged. Sügisest alustasid Renate Linnu eestvedamisel tegevust külakeskuse mõttekoda ja õppeköögi kokakool, avatud on käsitöö õpitoad, tema algatusel toimuvad Võiste kevad- ja jõululaat ning palju jõudmise võtmesõna on koostöö.

Tegusa maanoore 2012 aunimetuse pälvinud Heleri All on pärit Tootsist ja õpib Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 11. klassis. Ta kuulub noorteühendusse Eesti 4H ja on mitmekülgsete huvidega ärgas inimene, kes tegeleb kunsti ja käsitööga, spordib, mängib tenorsaksofoni ja õpib kitarrimängu ning laulis ennast Pärnu linna ja maakonna solistide konkursi “Sügisulg” finaali.

Kodukandi aasta tegusate vastuvõtt toimub maavalitsuses kolmapäeva õhtupoolikul koos kodanikuühiskonna aasta tegijate tunnustamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles