Pärnu haigla ehitusel avastati palju “uusi”

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti (MTA) revidendid tegid novembris üle Eesti 36 ehitusobjekti vaatlust, mille käigus leiti hulk töötajaid, kes olid väidetavalt esimest kuud tööl ja kellele tehtud töötasu väljamakseid ei ole seepärast varem deklareeritud.

Näiteks Pärnus haigla juurdeehituse objektil oli kontrollide saabumise ajal 16 töötajast tervelt 11 väidetavalt viimase kuu jooksul tööle asunud, andis teada MTA.

MTA kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku ütlust mööda põhjendavad töötajad oma viibimist ehitusobjektil erinevalt.

“Peale esimest päeva tööl olemise väidetakse näiteks ehitustööriideid kandes, et ollakse objektil külalised,” kirjeldas ta. “Selliste valeütluste vähendamiseks ja ümbrikupalga maksmise probleemi lahendamiseks hakkab MTA järgmise aasta alguses arendama töötajate registreerimissüsteemi.”

Lemendiku jutu järgi on maksumenetluse käigus avastatud muuhulgas sedagi, kuidas firma juhid on ettevõtte kuludesse kandnud perekonna lõunaid ja kütusekulu.

MTA on tänavu seoses ümbrikupalga või käibe varjamise kahtlusega kontrollinud 1084 ehitusega tegelevat äriühingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles