Pärnumaa rahvastik vähenes aastaga üle 1000 elaniku võrra

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaa elanike arv kahanes eelmisel aastal rahvastikuregistri andmete järgi 1098 elaniku võrra.

Tänavu 1. jaanuaril oli Pärnumaal rahvastikuregistrisse kantud 87 729 inimest. Aasta tagasi oli pärnumaalasi 88 827.

Pärnumaa kahekümnest omavalitsusest jäi rahvast vähemaks kuueteistkümnes, elanikke tuli juurde nelja valda.

Kõige rohkem kaotas elanikke Pärnu linn, kust aastaga lahkus 404 inimest. Kui aasta tagasi oli pärnakaid rahvastikuregistri järgi 42 433, siis tänavu 1. jaanuaril elas Pärnus rahvastikuregistri andmeil 42 029 inimest. Üle-eelmisel aastal kaotas Pärnu 504 elanikku.

Pärnu linnavalitsuse andmetel vähenes möödunud aasta esimesel kümnel kuul Pärnu elanikkond rände tõttu keskmiselt 25 inimese võrra kuus, kuid novembris ja detsembris oli rändesaldo 81 inimesega positiivne.

Protsentuaalselt kaotas mullu kõige rohkem elanikke Lavassaare vald, mille rahvastik vähenes ligi viie protsendi võrra.

Elanikke võitis mullu juurde neli valda: Sauga valda lisandus 38, Kihnu valda 13, Paikusele 6 ja Tootsi valda 10 inimest. Tunamullu kaotas Tootsi vald kõige rohkem rahvast, jäädes ilma ligi kuuest protsendist elanikest.

Üle-eelmisel aastal jäi Pärnumaa elanikkond väiksemaks 874 inimese võrra. Aasta varem kahanes Pärnumaa elanikkond 801 elaniku võrra.  

Mullu toimunud rahvaloenduse järgi elas Pärnus 39 728 inimest. Pärnumaa rahvaarv oli rahvaloenduse järgi 82 598.

Nagu tähelepanelik lugeja märgata võib, on Pärnu linnavalitsuse ja maavalitsuse andmed elanike arvu kohta erinevad, kuigi mõlemad teevad päringu Andmevara ASist.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete juhi Maria Muraka sõnutsi tuleneb erinevus sellest, et linnavalitsus esitab rahvastikuregistrile päringu, kus valimis on väljad "isik elus", "kirje registris või ootel", maavalitsus aga ei lisa eelpool toodud valimisse sõna "ootel“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles