Asso Ladva: Riigigümnaasiumi asutamine on igati mõistlik

, haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva.
Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna konsultant Asso Ladva. Foto: Erakogu

Riigigümnaasiumi asutamine Pärnu Koidula gümnaasiumi hoonesse on igati mõistlik, kuid nimetatud kooli ujula ja võimla on siiski mõistlik jätta linna omaks, sest ujula ja võimla kasutajatest suurema osa moodustaksid Pärnu teiste koolide õpilased.

Gümnaasiumis on kehalise kasvatuse tunde suhteliselt vähe ja riigigümnaasiumi õpilaste osa jääks spordirajatiste kasutajate seas väikeseks.

Mis puudutab õpetajate töölepingute ülevõtmist, siis see saab teoks juhul, kui Pärnu linn asutab ise puhta gümnaasiumi ja riik võtab üle töötava asutuse – siis juba koos kõikide töötajatega.

Pärnu ühisgümnaasiumi kohendamine põhikooliks riigi rahalisel toel on võimalik, kuid seda 2014. aasta eelarvest ning see sõltub läbirääkimistest Pärnu linnaga.

Riigigümnaasiumi asutamisega Pärnusse on riik päri, kuid täpsed detailid selguvad läbirääkimistel Pärnu linna juhtidega ja sellest sõltub otsuste langetamise kiirus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles