Miilitsad läksid eri teed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisas veab kellaviietee üritusi Piia Kajando mittetulundusühingust Veelikse Retked, seekord olid kohtumise külalised Kilingi-Nõmmest pärit politseikolonel Tarmo Miilits ja ettevõtja ning muusik Tarvi Miilits.
Voltveti mõisas veab kellaviietee üritusi Piia Kajando mittetulundusühingust Veelikse Retked, seekord olid kohtumise külalised Kilingi-Nõmmest pärit politseikolonel Tarmo Miilits ja ettevõtja ning muusik Tarvi Miilits. Foto: Silvia Paluoja

Kilingi-Nõmmest pärit vennad Tarmo ja Tarvi Miilits läksid elukutse valikuga eri teed: üks on politseikolonel, teine firmaomanik, kuid nimetavad nad ennast lapsepõlvekodu järgi ikka Nõmme tänava poisteks.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal Tarmo Miilits ja Tahkuranna vallas registreeritud ettevõtte TMT PRO OÜ omanik, endine Keila abilinnapea Tarvi Miilits olid kohtumisõhtule Voltveti mõisa kaasa kutsunud muusikud Andrus Tugedami ja Marek Taltsi, kes jutupause täitsid.

Vendadest noorem, Tarvi, on lõpetanud Kilingi-Nõmme muusikakooli klaveri erialal ja istus ka ise pilli taha. Publiku hulgas oli tema klaveriõpetaja Helina Tamm ja vestlusringi vedas, nagu MTÜ Veelikse Retkede kellaviietee sariüritusel tavaks, tema kolleeg Piia Kajando.

Perekonnanime Miilits kohta ütles vanem vend Tarmo, et see on eestindamise tulemus, sest esialgne kirjapilt oli teistsugune, Militz. Omaaegsesse Tallinna Nõmme miilitsakooli läks noormees õppima siis, kui tema vanemad tõmbasid sõjakooli mineku plaanile piduri peale.

“Isa töötas Pärnus miilitsas uurijana ja tema kaudu nägime, et see amet ei ole lust ja lillepidu, närvesööv oli töö eriti pühade ajal, kui isa pidi tihti väljakutsele sõitma,” rääkis Tarmo Miilits, kes on nüüdseks töötanud siseministeeriumi alluvuses 25 aastat.

Sellest üle kümne aasta õpetas Tarmo Miilits vastrajatud Paikuse politseikoolis politseitaktikat ja enesekaitset, tal on must vöö 2. dan ning ta on Eesti politseis kõrgelt tunnustatud enesekaitseinstruktor. Oma tegemiste kontole võib sisekaitseakadeemia magister ja kolme lapse isa kanda märulipolitsei loomise ja juhtimise.

Politsei- ja piirivalveameti ligi 6000 töötajast 2600 allub politseikolonel Tarmo Miilitsa juhitavale korrakaitseosakonnale. Küsimusele, millised isikuomadused aitavad teda töös, vastas ta lühidalt: “Tuleb jääda organisatsiooni põhiväärtuste juurde, ausaks, iseendaks ja osata “ei” ütelda.”

Muusikat harrastav noorem vend Tarvi Miilits õppis Kilingi-Nõmme gümnaasiumi lõpetamise järel Tallinna tehnikaülikoolis ärikorraldust, tema firma tegeleb finantsnõustamisega ja peres kasvab üks laps.

“Ennast saab realiseerida ja tehtavast rõõmu tunda ka nii, et ei ole elukutselt muusik,” kostis Tarvi Miilits, kes hiilgab hea huumorisoonega ja eelistas kohtumisõhtul pikale jutule musitseerimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles