Pärnu lööb riigiga riigigümnaasiumi osas käed

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasiumi hoone.
Koidula gümnaasiumi hoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis palus Pärnu linnapeal leida reedel mahti Tartusse sõita, et seal allkirjastada haridus- ja teadusministeeriumi ning Pärnu linna koostöölepe riigigümnaasiumi rajamisel.

„Selle kutsega konkretiseeris riik oma tahet ja soovi siia riigigümnaasiumi rajada,” hindas Pärnu linnapea ministeeriumiametniku ettepanekut.

Ühtlasi on reedene allkirjastamine Kivimägi sõnutsi linna jaoks punkt, kust enam tagasiteed või võimalust ümber mõelda pole. „Olen alati seda meelt, et kokkuleppeid tuleb täita,” tõdes linnapea. „Kui reedel sinna käe alla paneme, siis meie oleme avanud lõplikult ukse riigigümnaasiumi rajamiseks Pärnusse.”

Kivimägi toonitas, et koostööleppe allkirjastamine ei tähenda veel, et riigigümnaasium Pärnusse tuleb: lõplikult oleneb see siiski sellest, kas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus hindab Pärnu taotlust toetust väärivaks või mitte.

Esmaspäeval, 21. jaanuaril on viimane aeg esitada oma taotlus gümnaasiumivõrgustiku korrastamist toetavast meetmest raha saamiseks, seega on pärast reedet selge, et Pärnu taotleb toetust siia riigigümnaasiumi rajamiseks.

„Taotluses peab olema sees, kas taotlus on riigigümnaasiumile, kus finantseering ja omafinantseeringu osa tuleb riigilt, või me esitame taotluse munitsipaalkoolile, kus omafinantseering tuleb linnalt,” selgitas toimuvat Pärnu abilinnapea Jane Mets. „Kui reedel leiab aset koostöölepingu allkirjastamine, siis esitame juba taotluse riigigümnaasiumina, kus üle miljoni euro ulatuv omafinantseering tuleb riigi poolt.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles